Günümüzde, hepimizin karşısında bir bilgisayar olduğu doğru ve artık bilgisayarların, özel eşya sınıfında değerlendirilmesi gerektiği de bir gerçek. Peki herhangi birimize bilgisayar nedir diye soran kişilere ne şekilde cevap veririz? Oyun oynadığımız araç mıdır bilgisayar? İnternette sörf yaptığımız, o çok gelişmiş elektronik alet midir? Video dinlediğimiz, sosyal medyada dolaştığımız gereç midir? Aslında bilgisayarın tanımı bunların hiç biri değildir. Peki elimizden düşürmediğimiz, müdavimi olduğumuz bu cihazları ne şekilde tanımlamalıyız?
Bilgisayar Nedir?
Kullanıcının vermiş olduğu bilgi ve verilerle, aynı kullanıcının istemiş olduğu işlem ve karşılaştırmaları yapabilen; Bilgileri ve verileri CD, DVD, hard disk, disket gibi dış ortamlarda, kullanıcı istediği sürece saklayabilen; bilgileri ve verilerin çıktılarını görüntülü, sesli ya da yazılı olarak verebilen makinelere bilgisayar adı verilmektedir.
Günümüzde teknoloji, bilim ve ticaret çok hızlı şekilde gelişmekte ve bu durum bilgisayar kullanımını kaçınılmaz hale getirmektedir. Tüm gelişmelerle paralel olarak gelişen sanayi de sürekli bir üretim yarışı içerisindedir ve bilgisayar da üretim konusunda, yarışın önde gelen cihazları arasında yer almaktadır.
Bilgisayarın tanımını farklı bir şekilde yapmak istediğimizde şunu da söyleyebiliriz: Veri olarak adlandırılan bilgi parçacıkları alınarak, kullanılan programa göre bellekte birleştirilir ve sonrasında çıktı olarak kullanıcıya, bilgilerin aktarılmasını sağlayan elektronik cihaza bilgisayar adı verilmektedir.
Bir bilgisayara, ne yapması gerektiğini söylememeniz halinde, ne kadar akıllı bir cihaz olsa da, hiç bir işlevi bulunmamaktadır. Ancak bir bilgisayar, içerisinde yüklü bulunan yazılımlar ile ve işletim sistemiyle anlam kazanmakta, işe yaramaktadır.