En İyi Antivirüs Programı Hangisi 2018?

Siber saldırılar, fidye yazılımları, truva atları, virüsler… Kısacası, bilgisayarımız ya da telefonumuzun internete bağlı olduğu her an risk altındayız. Kişisel verilerimiz, bazen resimlerimiz, bazen video, bazen de şifrelerimiz… sürekli olarak tehlike altındalar. Bu nedenle en iyi antivirüs programları 2018 listesinden bir tane antivirüs yazılımı seçmeli ve bilgisayarınıza yüklemelisiniz. En iyi antivirüs programlarının her birinin, bir diğerinden farklı özelliği ve fiyatı var. Peki en iyi antivirüs programı hangisi 2018 yılında? İşte cevaplarımız:

En İyi Antivirüs Programı Hangisi 2018?

■ Symantec Norton Security Premium: Virüsleri %100 temizlediğinin garantisini veren ve bu anlamda da en iyi antivirüs programları arasında yer alan Symantec Norton Security Premium’u, Mac, Windows ve Android fark etmeksizin, 10 cihazda kullanabiliyor ve bunun için yıllık ödeme yapıyorsunuz. Zararlı yazılım tarama, kimlik koruma ve ebeveyn kontrolleri, programın öne çıkan özellikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Android kullanıcısı iseniz, cihazınıza yükleyeceğiniz uygulamalar konusunda da program tarafından uyarıldığınızı belirtelim. İçerisinde farklı optimizasyon araçları ile gelen programda 25 GB güvenli bulut depolama alanı ve akıllı güvenlik duvarı da yer alıyor.

■ McAfee LiveSafe: En iyi antivirüs uygulamaları 2018 listesinde yer alan McAfee LiveSafe, farklı işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Güvenli bulut depolama alanı, kimlik koruması, çevrimiçi güvenlik… gibi farklı kullanım alanlarına sahip olan McAfee LiveSafe, başarılı bir güvenlik yazılımı olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcı dostu güvenlik yazılımının, %100 virüs temizleme garantisi de bulunuyor. Buna ek olarak şifre yöneticisi, anti-spam, ebeveyn kontrolleri, web site tarama, kimlik koruma… gibi araçlarla birlikte geliyor. McAfee LiveSafe fiyatı çok yüksek, hatta diğer tüm antivirüs yazılımlarından daha yüksek. Ancak sınırsız cihaz için kullanım olanağı sunuyor.

■ Bitdefender Total Security 2018: İos hariç, tüm işletim sistemlerinde Bitdefender Total Security 2018’in kullanımını gerçekleştirebilirsiniz. Yakında iOS kullanımının da gerçekleştirilmeye başlanacağı belirtiliyor. Güvenlik anlamında çok hızlı çalışmasının yanında, tespitlerinin de çok yerinde olduğunu belirtelim. Etkili spam filtresi, şifre yöneticisi ve güvenli gezinme, programın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. En iyi antivirüs programları 2018 listesinde yer alan Bitdefender Total Security 2018’in kullanımı cihazların kasılmasına neden olmuyor. Çok katmanlı fidye yazılımı koruması, kamera koruması, Wi-Fi koruması, batarya yönetimi, sistem optimizasyonları… da yazılımı iyi yapan diğer detaylar arasında yer alıyor.

■ Kaspersky Total Security 2018: En iyi antivirüs programları arasında yer alan Kaspersky Total Security 2018, tüm işletim sistemleri için kullanılabiliyor. Fiyatı bir yıl için, bir cihaz ile on cihaz arasında belirleyeceğiniz rakama göre değişiklik gösteriyor. Fotoğrafları, dosyaları, şifreleri ve gizliliğinizi Kaspersky Total Security 2018 ile rahatlıkla koruma altına alabilirsiniz. Yazılımı kullandığınız sırada yapacağınız bankacılık ve alışveriş işlemlerinde güvenliğiniz arttırılıyor. Çocuklarınızın online olduğu zamanlarda, yazılımın ebeveyn kontrollerinden yararlanabiliyorsunuz. Dosya yedekleme ve şifreleme, güvenli parola gibi araçlar, Kaspersky Total Security 2018’in öne çıkan detayları arasında yer alan diğer unsurlar.

■ BullGuard Premium Protection: Türkçe dil desteği bulunmayan BullGuard Premium Protection, farklı işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Temel olarak antivirüs korumasını gerçekleştirebilen yazılımı, bir yıllık olarak, üç cihaz için alabilmeniz mümkün. 25 GB bulut depolama, anti-spam, ebeveyn kontrolleri, kimlik koruma, otomatik güncellemeler, çocuklar için sosyal medya içeriklerinde koruma… gibi araçlar, yazılımın öne çıkan araçları arasında yer alıyor. Ama BullGuard Premium Protection’un bir dezavantajı da yok değil ki o da yazılımda şifre yöneticisi bulunmuyor.

■ Trend Micro Maximum Security: Çoklu platformlarda bir yıllık korumayı beş cihaz için sağlayan Trend Micro Maximum Security, kimlik avı ve virüslere karşı koruma, anti-fidye yazılımı koruması, sosyal medyada gizlilik koruması, gelişmiş makine öğrenimi teknolojisi, internet parolalarını güvenli şekilde yönetme, çocuklar için çevrimiçi korumave farklı optimizasyon araçları ile birlikte geliyor.

■ Avast Internet Security: En iyi antivirüs programı hangisi 2018 sorusunun yanıtları arasında yer alan Avast Internet Security, bir PC’ye bir yıllık koruma sağlıyor. Anti-zararlı yazılım ve antivirüs korumasının yanında yazılımda, internet tarayıcı temizleme, router güvenliği, sandbox indirmeler, şifre yöneticisi, güvenli gezinme, DNS ele geçirme saldırılarına karşı koruma, anti-spam… gibi özellikler de yer alıyor.

■ Panda Dome Complete: En iyi antivirüs programları 2018 listesinde yer alan Panda Dome Complete, günlük 150 MB’a kadar ücretsiz VPN kullanımını olanaklı hale getiriyor. Bunun yanında, anti-virüs koruması ve güvenlik duvarı da yazılım içerisinde yer alıyor. Android, Mac ve Windows’ta çalışan Panda Dome Complete, ebeveyn kontrolleri, Wi-Fi ağı koruması, fidye yazılımı koruması, kimlik koruma, şifre yöneticisi, veri şifreleme, sistem temizliği… gibi araçlara sahip. Yazılımın Premium sürümünü tercih ederseniz de, daha pahalı olmasına karşın, sınırsız VPN kullanımı, 7/24 teknik destek ve 20 GB bulut depolama gibi ayrıcalıklara sahip olabiliyorsunuz.

■ AVG Ultimate: Android, Mac ve Windows’ta, sınırsız cihaz için bir yıllık koruma sunan AVG Ultimate, yapılan testlere göre, en hızlı zararlı yazılım taramasını yapan yazılım. Ancak bu hızlı tarama sırasında, yazılımın gözünden kaçan bazı zararlıların olduğunu da belirtmeden geçmemeliyiz. Ödeme koruması, fidye yazılımı koruması, anti-virüs koruması, veri kasası, web kamerası koruması, E-posta koruması, anti-hırsızlık koruması, optimizasyon araçları ve bundan çok daha fazlasını AVG Ultimate içerisinde bulabilir ve avantajlarından yararlanabilirsiniz.

■ F-Secure TOTAL: Cihazlarınız için hem VPN servisi, hem de güvenlik koruması sağlayan, en iyi antivirüs programları 2018 listesinde yer alan F-Secure TOTAL, kaç tane cihazı kaç yıl korumak istediğinize göre değişen bir fiyat ile elinize ulaşıyor. Çoklu platformlar için sunuluyor; ama Mac için VPN servisi bulunmuyor. Ebeveyn kontrolleri, gezinme ve bankacılık koruması, Wi-Fi koruması, gizlilik koruması, güvenli sörf… gibi araçlar, F-Secure TOTAL içerisinde yer alıyor.

Leave a Reply

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.