İşletim sistemimiz desteklediği sürece bilgisayarımız, internete bağlı ise bazen birim haberimiz olarak; bazen de bizden habersiz arka planda Windows güncellemelerini gerçekleştiriyor. Ancak Windows güncellemeleri bazen bilgisayarımızda hatalara neden olabiliyor ve bu hataları ortadan kaldırmak için Windows güncellemelerini geri almamız gerekebiliyor. Peki ama Windows güncellemeleri nereye indiriliyor? Windows güncellemeleri nerede saklanıyor? Windows güncellemelerini görmek için izlemeniz gereken birbirinden farklı iki yol bulunuyor. Biz size bu iki yoldan söz edeceğiz. Siz, hangisi işinize yararsa onu kullanabilirsiniz.
Windows Güncellemeleri Nereye İndiriliyor?
Windows Güncellemeleri Nerede?
Kayıt defterinde Windows güncellemelerini bulabilirsiniz. Ancak şunun özellikle altını çizmemiz gerekiyor ki Kayıt Defteri önemlidir. Yapmış olduğunuz değişiklikler ile sisteminizi bozabilmeniz dahi söz konusu olabilir. Bu nedenle işlemlerinizi bilinçli yapmanızda fayda bulunmaktadır. Biz size, Windows güncellemelerini görmek için kayıt defterine ulaşmanın yolunu adım adım anlatacağız:
■ Ekranda Masaüstü açık iken Windows + R tuşlarına basın.
■ Sonrasında karşınıza çıkacak olan kutucuğa Regedit yazın.
■ Enter tuşuna basın.
■ Bu noktada karşınıza bir pencere çıkacak, orada şu yolu izleyin:
Computer > HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Setup
■ Burada SourceOS Keys kısmının kontrolünü gerçekleştirin.
■ Bu noktada karşınıza, Windows güncellemeleri çıkacak. Bilgisayarınızda yapılan tüm Windows güncellemelerini görmek burada mümkün.
Windows güncellemeleri nerede sorusunun yanıtı için size PowerShell de yardımcı olabilir. Bu ekrana ulaşmak için yapmanız gereken işlem ise Windows’un arama çubuğuna PowerShell yazmaktan ibarettir. Karşınıza çıkan ekrana, vereceğimiz kodu kopyalayıp yapıştırın ve sonrasında da Enter tuşuna basın. Kullanmanız gereken kod şu şekildedir:
$AllBuilds = $(gci “HKLM:\System\Setup” ” ? {$_.Name -match “\\Source\s”}) ” % { $_ ” Select @{n=”UpdateTime”;e={if ($_.Name -match “Updated\son\s(\d{1,2}\/\d{1,2}\/\d{4}\s\d{2}:\d{2}:\d{2})\)$”) {[dateTime]::Parse($Matches[1],([Globalization.CultureInfo]::CreateSpecificCulture(‘en-US’)))}}}, @{n=”ReleaseID”;e={$_.GetValue(“ReleaseID”)}},@{n=”Branch”;e={$_.GetValue(“BuildBranch”)}},@{n=”Build”;e={$_.GetValue(“CurrentBuild”)}},@{n=”ProductName”;e={$_.GetValue(“ProductName”)}},@{n=”InstallTime”;e={[datetime]::FromFileTime($_.GetValue(“InstallTime”))}} };
Bu kodu uyguladığınızda karşınıza yeni bir ekran çıkacaktır. O ekranda da şimdi vereceğimiz kodu kopyalayıp yapıştırın ve yine Enter tuşuna basın. Kullanmanız gereken kod şudur:
$AllBuilds ” Sort UpdateTime ” ft UpdateTime, ReleaseID, Branch, Build, ProductName
Artık Windows güncellemelerini görmek, zaman, ID, yapı kodu ve ürün adı dahil olmak üzere mümkün olacaktır. Bu işlemlerden hangisi kolayınıza gelirse onu uygulamayı tercih edebilir; ya da birinden sonuç alamazsanız diğerini tercih edebilirsiniz.